A sorsközösség palacsintás partija

Balkanyar 2021. december 2. 14:25 2021. dec. 2. 14:25

Rádi Tivadar és családja egy mobil palacsintasütő utánfutó „fedélzetén” fogadta a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjait a minap, a népkonyha főbejáránál. A helyszínen éttermi minőségű palacsintával nyújtottak valódi gasztronómiai élményt a szociális intézmény szegényeinek.

A palacsinta parti híre váratlanul érte az ebédosztásra érkezetteket, meglepetésnek szánta ugyanis a jótékonysági eseményt Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, aki közvetlenül ételosztás előtt jelentette be a gondozottaknak az örömteli fejleményt. Azonban mégis sejthették, hogy készülőben van valami, hiszen a Wojtyla önkéntesei királyi ruhába öltözve köszöntötték a sorsközösség tagjait.

– Csak fesztiválokon sütünk palacsintát, mert valamiképpen beleszerelmesedtünk ebbe a tevékenységbe. Tehát nem pénzért tesszük, hanem inkább csak hobbiból sütjük Magyarország legjobb palacsintáját, immáron három esztendeje. Az ötlet onnan származott, hogy feleségemmel buzgó fesztivállátogatók vagyunk, és időközben úgy döntöttük, mi is szolgálni szeretnénk valahogy a magyar társadalmat. Valami finomat, laktatót akarunk nyújtani a fesztiválozóknak, ami ráadásul gyorsan elkészül – mondta egyszerre hat palacsinta sütése közben Rádi Tivadar, aki sokak számára bizonyult látásból ismerősnek, mert mint kiderült, a kecskeméti Alföld Áruházban üzemelteti képkeretező vállalkozását, felesége pedig, Sallai Ildikó gyógypedagógus-logopédus.

A házaspár Gundel minőségű alapanyagokból készíti palacsintáit. Mint elmondták, jó érzéssel tölti el őket a lekváros, fahéjas vagy éppen kakaós finomságra várakozók látványa, mert „imádjuk, ahogyan majszolják a még tűzforró palacsintákat”.

Hozzátették: - Ha időnk engedi, szívesen segítünk másokon, hiszen profilunkba bőven belefér a jótékonykodás, ami csak szándék kérdése, mint minden a világon...

– Egy település óvodásait, iskolásait pillanatok alatt el tudjuk látni nagymennyiségű palacsintával, akár egy falunapon is – hangsúlyozta sütés közben Rádi Tivadar, miközben hitvestársa és leánygyermekük mintegy ötszáz darab édes finomságot szolgált fel a sorsközösségnek. – Farkas P. Józsefet régóta ismerem. Amikor legutóbb találkoztunk, szóba került annak gondolata, hogy a nagysikerű „Nem adom fel!” karitatív rendezvény után a Wojtyla Házban is rendezzünk jótékony célú palacsintasütést, melynek keretében minden nehéz sorsú ember annyit ehet, amennyi belefér.