A Vadkerti-tó népszerűsége

Balkanyar 2022. január 17. 16:34 2022. jan. 17. 16:34

Az elmúlt nyáron 92 ezren látogatták meg a Vadkerti-tó strandját. - Ez derül ki abból az anyagból, amelyet a legutóbbi közmeghallgatáson ismertetett Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere. A növekvő népszerűség nem véletlen: a tavat és a környékét az elmúlt évek során folyamatosan építették. Új érkeztetési központot alakítottak ki, a parton álló Fekete Villát magas minőségű szállássá alakították át.

A parton több száz méter hosszon homokos fövenyt alakítottak ki, gyermekjátszóteret, napozóstéget, valamint egyéb beruházással kedveskedtek a vendégfogadók a családoknak. A Vadkerti-tóhoz főként a kisgyermekes családokat várják, ezt a polgármester többször is kijelentette. Ha ugyanis a gyerekek jól érzik magukat, akkor ők idecsábítják a baráti családokat, a nagyszülőket is. Ceglédtől Kiskunmajsáig nagy körből érkeznek a napsütéses napokon a fürödni vágyók, akik tiszta vizet találnak mindig. Tavaly az aszályos év ellenére is jó volt a tó vizének a minősége. A Vadkert Komszolg Kft. ugyanis sok százezer köbméternyi vízzel pótolta a hiányt – írta meg a baon.hu.

A közmeghallgatáson Temerini Ferenc polgármester arról is beszámolt az érdeklődőknek: a strand üzemeltetője, figyelembe véve, hogy sokan jönnek vidékről, kedvező belépőkkel várta a pihenőket. Például egy családi jegy két felnőtt három gyerekkel 2400 forint, míg egy nyugdíjasbelépő 600 forint volt csak. A büfékben is elfogadhatóak voltak az árak a balatoniakhoz képest, itt 40–60 százalékkal lehetett olcsóbban fogyasztani. A a parton fekvő Fekete Villában 385 személy 936 napot töltött, míg a helyi kempingben 1827-en szálltak meg és 4699 napot fizettek ki. A vadkertiek terve az, hogy a strand látogatottsága átlépje nyaranta a százezer főt.

- Ehhez a fejlesztéseken kívül a jó árak mellett még egy olyan dolog is kell, amely nem tőlük függ: a jó idő. Illetve olyan programok a térségben, amelyek csábítják a turistákat. A környékbeli kerékpárútrendszer Kiskunhalastól az akasztói Halas csárdáig kiépült, így már csak össze kell hangolni a települések programjait ahhoz, hogy felkapott turistatérséggé váljon a Kiskunság ezen belső térsége – mondta el a közmeghallgatáson a polgármester.