Agrárexpó Kiskőrösön

Balkanyar 2021. június 20. 09:56 2021. jún. 20. 09:56

A magyar kistermelők által készített élelmiszer kiváló minőségű. - Erre a megállapításra juthat az a látogató, aki ma (június 20-án) is ellátogat Kiskőrösre, hogy a főtéren, a hétvégén tizenkettedik alkalommal megrendezett Duna-Tisza közi Agrár Expó kiállítóinak portékáit megtekintse. Azonban jobb, ha a szemlélődő megkóstolja, és kikérdezi a kézműves termelőket. Az ízlelés során beszélgetésbe elegyedő vásárló érdekességeket is megtudhat a kiállítóktól, akiknek termékeivel a szuper- vagy hipermarketek bevásárló szentélyeiben nem találkozhat.

Hogy miből is válogathat a vásárló? Sonkák, kolbászok, sajtok, többféle szaladgálós rétes, szörpök, házi készítésű lekvárok, kézműves édességek, homoktövis és gyógynövény termékek, mézek, gyümölcslevek, hagyományos magyar cipók, természetes ételízesítők, teák, borok, sörök és egyéb termékek várják a látogatót.

Hogy miért is van szükség az ilyen bemutatkozókra? Azon kívül, hogy egy jó program, a vásárló megismerkedhet a kézműves élelmiszergyártókkal, akikkel érdemes hosszú távú kapcsolatot kiépíteni. - Erre hívta fel a figyelmet Domonyi László, Kiskőrös polgármestere is az expó szombat délelőtti megnyitóján. A rendezvény üzenete az, hogy igazi egészséges hazai élelmiszert fogyasszunk, melynek eredményeként egészségesebben élhetünk.

A polgármester hangsúlyozta, hogy 2022. szeptember 1-én indul a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára szervezett, egy éven át tartó megemlékezési programsorozat. Kiskőrös ebben kiemelt szerepet kap. Hangsúlyozta, hogy a gasztronómia is számtalan módon megjelenik majd az évfordulón.