Aratóünnep Kunszálláson

Balkanyar 2022. június 30. 18:42 2022. jún. 30. 18:42

Számos rendezvény színesíti idén nyáron is a Bács-Kiskun megyében élők mindennapjait. Az Alföld szívében, Kunszálláson például kenyérsütő versennyel egybekötött aratóünnepségre készülnek július 2-án, szombaton. A népszerű rendezvény szervezői idén is több programelemmel készülnek.

Az ingyenes eseményre az érdeklődők a helyi faluház előtti Radnai-téren gyülekezhetnek, majd 9 órakor lovaskocsikkal látogatnak a gabonatáblához, ahol a hagyományokhoz híven megáldják a gabonaföldeket, az aratásban résztvevőket. Az aratóünnep megnyitóján tiszteletét teszi Gáspár Ferenc, az Agrárkamara Bács-Kiskun megyei elnöke, valamint Horváth Vivien, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program projektvezetője. Ünnepélyes átadó kezdődik 11 órakor, amelyen egy Deutz-Fahr típusú traktor is gazdára talál – írja a Félegyházi Közlöny.

Az aratóünnepen résztvevők betekinthetnek a cséplés hagyományos műveleteibe, helyi és környékbeli termelőktől vásárolhatnak, valamint több kulturális programon is részt vehetnek. 15 órától Fehér Zoltán és felesége citerával színesítik a délután hangulatát. A színházkedvelők 16 órától a Bugaci Tanyaszínház meglepetés előadását, majd 17 órától a Felvidéki Kuttyomfitty Társulat bemutatóját láthatják. Az ünnep 18 órakor a méltán népszerű Fokos Együttes koncertjével folytatódik, majd Táncházzal zárul a rendezvény. A programot a Kunszállási Csűrcsavaró Néptáncegyesület szervezi.