Bácsalmási állatkínzó

Balkanyar 2021. június 10. 14:32 2021. jún. 10. 14:32

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Bajai Járási Ügyészség azt az állatkínzással vádolt 21 éves bácsalmási férfit, aki karóval vert agyon egy gondjaira bízott kutyát.

A férfi az egyik ismerősétől kapott egy keverék szukát, de utána úgy döntött, mégsem akarja az állatot megtartani. Ezért elvitte egy romos bácsalmási ingatlanhoz, ahol olyan erővel sújtott le a kötéllel pórázon tartott állat fejére, hogy az belepusztult. Majd, mint aki jól végezte dolgát, az állatot hátrahagyva távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta a férfit az ingatlannál, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

A többszörösen büntetett előéletű fiatal férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően, a napokban bűnösnek mondta ki az elkövetőt és 80 nap elzárásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a férfi és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, illetve a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését indítványozta.