Baján is van baj bőven

Balkanyar 2021. augusztus 3. 11:31 2021. aug. 3. 11:31

Hiába épülnek ürességtől kongó, palotának is beillő sportcentrumok, a számok nem hazudnak: mi, bajaiak szegényebbek lettünk a Fidesz kormányzása alatt. Kitalálja, melyik két ország végzett mögöttünk a szegénységi listán? Az utóbbi években csak romlott Magyarország gazdasági helyzete, derül ki Gábos András, Tomka Zsófia és Tóth István György, a TÁRKI munkatársainak angol nyelvű tanulmányából – írja a baja.ezalenyeg.hu a 444.hu információira hivatkozva.

A szerzők arra a megállapításra jutottak, hogy jelenleg a magyar társadalom jelentős része uniós szinten bizony szegénynek számít.

Azokat a háztartásokat soroljuk a szegénységi küszöb alá, amelyek jövedelme alacsonyabb az európai uniós jövedelmi közép 60 százalékánál. Tehát, akik ennél kevesebb pénzből élnek, szegénynek számítanak. Ilyen a magyar családok 75 százaléka - egyedül Szerbiában és Romániában rosszabb a helyzet:

Az adatokból egyérteműen látszik, hogy országos szinten, mesterségesen vannak lenyomva a fizetések és egyéb járandóságok - messze az európai uniós szint alá.

Hogy alakulhatott úgy a magyarok sorsa, hogy bár a munkánk, a tudásunk elvileg semmivel nem ér kevesebbet, mint bárki más emberfiáé, mégis sokkal kevesebbet kap egy bajai ember a munkájért, mint egy marseille-i, egy frankfurti vagy akár egy prágai?

A válasz Orbánék hataloméhségében rejlik. A Fidesz 2010 óta próbálja teljesen elbutítani a bajaiakat, hogy egy alacsony bérrel járó, kötött életpályára kényszerítse őket. A rövid pórázon tartás mellett Orbánnak egyéb oka is van rá, hogy a lehető legnagyobb sötétségben és alacsony béren tartson minket. Az Európai Uniónak és az ázsiai diktátor haverjainak is szüksége van egy viszonylag képzetlen és legfőképpen botrányosan olcsó munkásokkal teli összeszerelőüzemre.

Orbán és hű csicskája, Zsigó Róbert pedig boldogan kiárusítja a bajai emberek erejét és munkáját a hatalmuk megtartásának érdekében.

Több van a bajai emberekben annál, mint hogy robotmunkát végzetessenek velünk! Zavarjuk el a fejünk fölül a minket tudatosan szegénységben tartó fideszeseket és válasszuk 2022-ben az európai béreket és életszínvonalat!