Épülő-szépülő Katonatelep

Balkanyar 2022. január 12. 17:11 2022. jan. 12. 17:11

Új, többfunkciós játszóteret és fitnessparkot kap Katonatelep. Miután elkészült Háry János vára és Csínom Palkó csúszdaháza, a napokban újabb eszközökkel bővült az épülő játszótér, a helyi családok összefogásával.

Néhány hete arról számolt be a Kecskeméti Médiacentrum, hogy Katonatelepen, a sportpálya mellet alakítják ki a városrész új, többfunkciós játszóterét és fitnessparkját. A fejlesztésre azért van szükség, mert az új bölcsőde Katonatelep régi játszóterének helyére épül. Miután elkészült Háry János vára és Csínom Palkó csúszdaháza, most újabb eszközöket helyeztek el az itt élő anyukák, apukák összefogásával.

Helyükre kerültek a hinták vázai, négy rugós játék, a mini madárfészek, a pörgő-forgó és a libikóka tartóoszlopai, de a munkálatok még nem fejeződtek be. Kialakítanak még egy homokozót, egy mászótornyot, egy drótkötélpályát és egy baba-mama hintát is. A kicsiknek szánt játékok mellé egy fitnessparkot is létrehoznak majd. A beruházást a Kecskeméti Önkormányzat 20 millió forinttal támogatja. A tervek szerint tavasszal adják át a játszóteret.