Felújított kunbaracsi óvoda

Balkanyar 2021. június 20. 22:04 2021. jún. 20. 22:04

Ünnepélyes keretek között adták át a minap a megújult kunbaracsi óvodát. Az intézmény energetikai felújítására mintegy 34 millió forintot költöttek. A nyolcvan négyzetméteres alapterületű óvoda felújítása októberben kezdődött el. A beruházás költségeit a Település- és Területfejlesztési Operatív Program megyei pályázatán elnyert támogatásból, valamint önerőből fedezte a község önkormányzata.

A rendelkezésre álló keretből futotta a falak, a lábazat, a padlásfödém hőszigetelésére, a fűtésrendszer korszerűsítésére, az elöregedett nyílászárók cseréjére, valamint napelemek felszerelésére, a földhő-rendszer kiépítésére. Az energetikai korszerűsítéssel párhuzamosan valósult meg az épület részleges belső felújítása is, valamint egy helyi vállalkozónak köszönhetően, az intézmény vizesblokkja is megújulhatott. A részleges akadálymentesítéssel az intézmény megközelítése is egyszerűbbé vált.

A felújított épületet Földi Tibor római katolikus plébános és dr. Kenyeresné Téglási Anna református lelkipásztor szentelte fel, illetve áldotta meg.