Földönfutóvá lett pálosi házaspár

Balkanyar 2022. január 13. 12:19 2022. jan. 13. 12:19

Kigyulladt egy tanya lakóépülete a minap Alsópáloson. A tüzet öt település tűzoltói igyekeztek megfékezni. Az egységek oltás közben sikerült egy gázpalackot kihozniuk az épületből, de a tanya így lakhatatlanná vált. Az addig ott élő, földönfutóvá vált idős házaspárnak az egyik szomszéd biztosított ideiglenes lakhatási lehetőséget.

A település polgárait is megrendítette a sajnálatos tűzeset és adományok gyűjtésébe kezdtek a házaspár megsegítésére, akiknek, információnk szerint, volt biztosításuk a tanyára.

Az önkormányzat jóvoltából, azóta minden nap melegételt kapnak, amit a tanyagondnok szállít ki a bajba jutott házaspárnak, akikhez már eljuttatták a múlt szombati újévi koncert felajánlásait is - értesült a baon.hu.

Á. Fúrús János polgármester elmondta: az újévi koncerteken összegyűlő adományokat korábban a település kulturális céljaira fordították, de a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann fellépése után összegyűlt 203 ezer forintot az idős párnak ajánlották fel. Mint megtudtuk: a gyűjtést a vasárnapi szentmiséken is folytatták a katolikus templomokban. Csólyospáloson 75 ezer forint gyűlt össze, míg a kömpöci hívek 25 ezer forintot adományoztak.

– Jártam a tűzeset helyszínén, de ilyen szörnyű állapotokat még sohasem láttam – mondta a községvezető, aki személyesen adta át az összegyűjtött adományokat az otthontalanná vált idős házaspárnak. Á. Fúrús János hozzátette: állampolgári kezdeményezésre akár újabb akciókat is szervezhetnek a család megsegítésére. Utóbbi javaslatról még nem született döntés, de értesüléseink szerint az önkormányzat január 17-i ülésén is napirendre kerül a szerencsétlenül jár házaspár ügye.