Garázdaság dudaszóra

Balkanyar 2021. június 22. 13:40 2021. jún. 22. 13:40

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói vádemelést javasolnak a baltát lengető férfi és élettársa ellen. Ugyanis egy közlekedési vita bántalmazássá fajult január közepén Kecskeméten. A Kossuth téren egy Citroen Picasso akadályozta a forgalmat úgy, hogy megállt az út közepén. Egy Opelt vezető férfi rádudált a szabálytalankodóra, majd kikerülte, ám a következő kereszteződésben egy közlekedési jelzőlámpa piros jelzése miatt meg kellett állnia.

A Citroen 45 éves vezetője vélhetően felháborodott a neki szóló, figyelmeztető kürtszó miatt, és autóstársa után hajtott. A piros lámpánál kirángatta a meglepett sofőrt a járműből, és ököllel megütötte. A sértett védelmére kelt a vele utazó nő, azonban a másik kocsiból kiugrott a garázda férfi élettársa - egy 46 éves asszony -, aki lökdösődni, kiabálni kezdett vele.

Az áldozatok segítségére járókelők siettek, ám a felbőszült elkövető a kocsijából előkapott egy baltát, amellyel többször a jelenlévők irányába suhintott, ezért a szemtanúk rendőri segítséget kértek. Ugyan a járőrök kiérkezésekor a helybéli férfi és társa már eltávoztak, de rövid idő múlva a közelben igazoltatták őket, és előállították mindkettejüket a rendőrségre.

B. Anikót a nyomozók garázdaság vétsége, társát B. Bélát pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérletének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során a nő szabadlábon védekezhetett, azonban társát őrizetbe vették, és ő jelenleg is letartóztatásban van.

A kecskeméti rendőrség vizsgálói az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.