Íjászkodó lánglovagok

Balkanyar 2021. szeptember 17. 22:18 2021. szept. 17. 22:18

Az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen hatvan versenyző vett részt a minap Szekszárdon, a Sötétvölgyben. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő versenycsapat derekasan helytállt a viadalon és bronzéremmel tértek haza.

A versenyzők nyolc egyéni kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy állomásból álló pályán, ahol vadon élő állatokat megformázó, élethű, háromdimenziós célpontokra lőhették ki nyilaikat. Az íjászat e fajtájánál nem eltérő színekkel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik a találati zónákat. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról lövik ki nyilaikat, és az egyik nehézséget az adja, hogy nem tudják előre, milyen messziről kell leadniuk a lövéseket.

Az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata rövidtávú kategóriában a III. helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Törteli Imre tű. százados – Kiskunhalas Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Varró Dániel tű. törzsőrmester – Kiskőrös Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Németh Richárd tű. főtörzsőrmester – Kiskőrös Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Németh Réka – Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület.