Kecskeméti drogdílerek rendőrkézen

Balkanyar 2021. június 9. 19:03 2021. jún. 9. 19:03

Tizenkét drogkereskedő letartóztatását rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság, a hálózat tagjai a gyanú szerint Kecskeméten, Szolnokon és Jászkarajenőn hosszabb ideje, szervezetten árulták a kábítószert - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel szerdán.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint jellemzően "kristály" fantázianevű, etil-hexedront tartalmazó drogot árultak, ami januártól kábítószernek minősül.

A rendőrök június 7-én hajnalban Kecskeméten, Szolnokon és Jászkarajenőn összesen tizennégy helyszínen ütöttek rajta a dílereken. A kecskeméti nyomozókon kívül Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyei rendőrök, a Terrorelhárítási Központ egységei és a Kecskeméti Járási Ügyészség ügyészei - összesen kétszázan - vettek részt az akcióban.

A rendőrök tizenöt embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük kilenc férfit és három nőt őrizetbe is vettek. Az elfogott dílereket bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel és új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják.

A rajtaütés során mintegy 2 kilogramm kábítószergyanús anyagot, 4 millió 600 ezer forintot, autókat, ékszereket és mobiltelefonokat is lefoglaltak.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a szökés és elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás veszélyeztetése miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának döntése két gyanúsított esetében végleges, két gyanúsított vonatkozásában a védő nyilatkozatát kell bevárni, míg a többi nyolc gyanúsított esetében a bejelentett fellebbezések miatt másodfokon a Kecskeméti Törvényszék dönt a letartóztatásokról.