Máltais ajándék óvodáknak

Balkanyar 2021. szeptember 15. 10:40 2021. szept. 15. 10:40

Ajándékokkal kedveskedett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Kálmán Lajos Óvoda Pajtás Utcai Óvodájának a közelmúltban. A csomagok között 180 színes bögre, különböző játékok, asztal és szék is volt.

- Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a Máltai Szeretetszolgálat gondolt ránk és játékokkal, ajándékokkal fel tudtuk szerelni csoportjainkat - tudhattuk meg Dakó Csillától.

- A máltaiak számára nagy ünnep volt az idén is Kisasszony napja. A hagyomány szerint ez Szűz Mária születésnapja, és ilyenkor mindig ajándékkal kedveskedünk a kisiskolásoknak is - mondta el Rigóné Kiss Éva, elnöki tanácsadó, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportjának vezetője. - Ez az adomány két forrásból jött össze. Az egyik egy Németországi gyűjtés a Máltai Lovagrend német szervezete jóvoltából, a másik része hazai adakozásból származik. A Kálmán Lajos Óvoda intézményvezető-helyetteseként négy óvoda tartozik hozzám: két hetényi, egy ménteleki és egy kadafalvi. Próbáltuk igazságosan szétosztani az ajándékokat a csoportok között...