Megújult bajai létesítmény

Balkanyar 2021. október 13. 12:31 2021. okt. 13. 12:31

Átadták az MLSZ Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány bajai körzeti központját, amely több mint százmillió forintból újult meg. A Petőfi-szigeti focipályák melletti öltöző teljes felújításon és energetikai korszerűsítésen esett át. Az ünnepi eseményen részt vett Hajdú Miklós alpolgármester, Dunai II. Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó és Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A beruházás egy 2017-ben elindult sportfejlesztési program része volt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) jóváhagyásával egy tao-program keretében valósult meg. A pályázat kiírásakor 30 százalék önerőt jelöltek meg, de az elmúlt évben sikerült elérni, hogy 100 százalékos támogatású, önerő nélküli beruházásként valósulhasson meg. A támogatásokat olyan partnerek biztosították, mint az AXIÁL Kft., a Szatmári Kft., az Optimum Solar Zrt. és az NKM Energia Zrt.

– Nagy küzdelem volt, ezt a LUA vezetősége nagyon jól tudja, köszönet mindenkinek, aki hozzátett bármit is, hogy ez a létesítmény elkészüljön, mert ráfért a felújítás. A jövő előttünk áll, ez az öltöző elsősorban az új nemzedéknek készült, nem kizárva, hogy az idősebbek is használják. Úgy gondolom, hogy végül négyévi küzdelem után ezt sikerült elérni, ez egy nagy siker, és már csak azt kívánom, hogy csend és rend legyen a bajai futballban, egyesületekben. A labdarúgásról szóljon és mindenki „ugyanabba az irányba húzza azt a bizonyos szekeret”, ezt kívánom a bajai sportvezetőknek, a városnak – hangsúlyozta köszöntőjében Losonczy László, a baon.hu tudósítása szerint.

Kicsit viccesen azt szokták mondani, hogy kétféle ember él a földön: az, aki már szereti a futballt, és az, aki majd ezután fogja megszeretni. De az mindenképpen vitán fölül áll, hogy a foci az a sportág, ahol a legtöbb fiatal tud sportolni. A helyi közösségeknek a legfontosabb feladata az, hogy megfelelő infrastrukturális körülményeket tudjanak biztosítani, ahol tudnak focizni a legkisebbektől az utánpótláson keresztül a felnőttekig – hangzott el az eseményen.