Mesebusz érkezik a megyeszékhelyre

Balkanyar 2021. június 21. 13:05 2021. jún. 21. 13:05

Június 22-én, kedden 10 órakor begördül Kecskeméten a megyeháza elé egy mesebusz, ahol kicsiket és nagy gyerkőcöket egyaránt várnak egy vakáció-ünneplő délelőttre: színezéssel, ügyességi játékokkal, fejtörőkkel, kirakóval és finom falatokkal.

A közelmúltban megjelent Meseföld című megyei mesekönyv történetei és grafikai elemei felhasználásával alakította ki Meseföld Élménybuszát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A minden érdeklődő számára ingyenes programon a gyerekek elolvashatják a meséket, a szereplők megismerését pedig színező, kvízjáték, puzzle, memóriakártya és társasjáték is segíti.

Azok a gyerekek, akik megválaszolnak egy kérdést, szépen színeznek, rajzolnak, együtt játszanak, nem távoznak üres kézzel, hiszen kis meglepetésekkel készülnek a szervezők. A mesefigurák nem csupán a buszon jelennek meg: készült matrica, kitűző és más meglepetés ajándékok is, Tüskös, Béka Banya vagy épp Tóbiás figurájával.

A helyi történetek mellett igen fontos, hogy a lakosság minél szélesebb körben megismerhesse a helyi termelőket és termékeiket. Ezért is gondolták úgy a programszervezők, hogy az érdeklődő szülőket és gyerekeket kóstolóval - házi szörpökkel, lekvárokkal és kolbászfalatokkal - csalogatják az egyébként is vonzó programra.

- Szeretnénk, hogy az itt élők értsék, mit jelent Bács-Kiskun megyeinek lenni, és azt is, hogy hovatartozásuk meghatározásakor használják: „Bács-Kiskun megyei vagyok". Ennek a célnak vetettünk alá temérdek előkészítő munkát, kiadványt, rendezvényt, hogy megismertessük az itt élőkkel szeretett megyénket, Bács-Kiskunt – mondta Oláh Edit, a program egyik szervezője a keol.hu-nak.

Meseföld Élménybuszával egyébként a nyár folyamán még 25 településen találkozhatnak a családok megyeszerte. Minden egyes állomáson kalandos játékokkal, meglepetésekkel és sok helyi történettel várják a látogatókat.