Minden vakcina elérhető

Balkanyar 2021. szeptember 17. 11:31 2021. szept. 17. 11:31

Mindegyik vakcinatípussal oltanak a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. A harmadik oltás kapcsán az oltóanyagok kiválasztásában az orvosok segítenek. Az immunizálások jól haladnak a megyében, már több mint 280 ezer vakcinát adtak be a szakemberek.

Három felnőtt és egy gyermek oltóponton várták a pácienseket a megyei kórházban. Az intézményben a vakcinák teljes palettája elérhető, melyek kiválasztásában szakemberek segítenek a harmadik oltás felvételekor.

– Az orvos kompetenciája eldönteni, milyen vakcinát kapjon a beteg annak megfelelően, hogy milyen oltást kapott korábban, milyenek voltak a reakciók – nyilatkozta a hiros.hu-nak dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház orvosigazgatója. - A harmadik oltást leginkább az idősek kérik, azonban mindenkinek ajánlott, hogy felvegye az újabb vakcinát.

– Jelentős a számuk azoknak, akik be vannak oltva mindkét oltással, illetve sokan vannak, akik már átestek ezen a betegségen. Ők lassabban, óvatosabban jelentkeznek a harmadik körös oltásra. Ezért kisebb az a tömeg, amiből merítünk, és az oltást elutasítók száma is állandósulni látszik. Én azonban bízom benne, hogy ok embert meg lehet győzni, és még az utolsó pillanatban, a negyedik hullám előtt is sokan felveszik az oltást - mondta az orvosigazgató.

Az oltásokkal jól haladnak a szakemberek. Kecskeméten több mint 170 ezer, a megyében több mint 280 ezer vakcinát adtak be az egészségügyben dolgozók.