Passzold vissza, tesó!

Balkanyar 2021. június 20. 07:46 2021. jún. 20. 07:46

Kecskeméten is többen csatlakoztak a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös, ,,Passzold vissza, tesó!” elnevezésű kampányához, amelynek keretében feleslegessé vált mobilokat és egyéb elektronikai eszközöket lehet leadni különböző gyűjtőpontokon.

– Az a lényege, hogy a telefonokban levő fémeket és összetevőket újra tudjuk hasznosítani, ne kelljen azokat újra kibányászni, akár például Afrikában, és ezzel tudjuk támogatni, hogy az ott élő csimpánzok, gorillák élőhelye védettebb legyen, illetve hogy a gyerekmunkát vissza tudjuk szorítani – hangsúlyozta Zubor Melissza, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt tulajdonosa.

Az egyik helyszín, ahová június 30-ig elvihetik a fiókjaikban lapuló mobiljaikat, töltőiket és tabletjeiket, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt. A gyűjtésre kijelölt doboz tartalma Petróczi Réka fotográfushoz kerül majd. Ő indította el a gyűjtést családjával, és hozzájuk csatlakozott Melissza a boltjával.

A kampányban korábban részt vett a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Mercedes-Benz Schule is. Bárki számára nyitott a lehetőség, hogy saját munkahelyén, intézményében gyűjtőpontot alakítson ki. Ehhez további információkat ITT találnak. Az oldalon van továbbá egy térkép is, amely az eddigi gyűjtőpontokat mutatja.