Programok sokasága Kiskőrösön

Balkanyar 2024. május 8. 08:28 2024. máj. 8. 08:28

Háromnapos ünnepre készül Kiskőrös. A hétvégén rendezik meg a Városalapítók napját és az Országos Rétesfesztivált a településen.

Pénteken 10 órakor a helyi úttörténeti múzeumban kerékpáros akadálypályát avatnak, majd 18.30-kor a főtéren, a szokott helyen, borutca megnyitót rendeznek, ahol Kothencz Lajos és Anita énekelnek. Este 20 órakor Szállj fel szabad madár! címmel tartanak koncertet a főtéri szabadtéri színpadon. Másnap 8-kor kezdődik az első alkalommal megrendezendő kiskőrösi birkafőző verseny, majd 9.30-kor egy honvédzenekar ad szabadtéri koncertet.

A Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban 10 és 15 óra között nyílt napot rendeznek, ahol az új akadálypálya is kipróbálható lesz. Szombaton a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum is csatlakozik az Emlékhelyek napjához. Az idei évben a Városalapítók napja és az Országos Rétesfesztivállal egyidejűleg rendezik meg az országos szintű Emlékhelyek napja programot is 10 órakor a múzeumban.

A Magyar Honvédség megalakulásának emléknapja alkalmából fotókiállítás nyílik a művelődési házban 10 órakor. Délután 13 órakor Oszvald Marika és Peller Károly operettkoncertje lesz látható-hallható a nagyszínpadon, ezt követően 14 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitó, 14.30-kor pedig koszorúzás lesz a Wattay emlékműnél.

Délután 3-kor a színpadon fellép a Szó-La-M Alapfokú Művészeti Iskola és a Kiskőrösi Néptáncegyüttes. Majd 17.30-kor Országos Evangélikus Kórus Találkozó Koncertre várják az érdeklődőket az evangélikus templomban. Ezzel párhuzamosan a G-Flow Hip Hop Tánciskola tart bemutatót a színpadon, 20 órakor pedig, Zenevonat Szuperkoncert lesz az LGT legnagyobb slágereivel.

Vasárnap tartják az Országos Rétesfesztivált a főtéren, eközben a színpadon fellépnek a környékbeli népi együttesek – írta meg a baon.hu. - Ezt követően 14 órakor mutatkozik be a Szivárvány Szlovák Táncegyüttes. 15 órakor a helyi mazsorett-együttesek fellépése következik, eközben a Kiskőrös Város Bora díjait is átadják a borászoknak. Majd 17 órakor fellép Sigh Viki énekesnő, 19.30-kor pedig Ébredés címmel ad koncertet Kökény Attila, őt követi Rakonczai Viktor nagykoncertje.