Rablás egy félegyházi parkban

Balkanyar 2022. január 12. 18:19 2022. jan. 12. 18:19

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint, a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben. Az elkövető Kiskunfélegyháza egyik parkjában tavaly májusban a késő esti órákban ököllel támadt egy arra járó férfira, majd a földön fekvő, eszméletlen férfi nadrágzsebéből elvitte a pénztárcáját.

A vádirat szerint a férfi röviddel azelőtt, hogy más ügyben kiszabott büntetésének letöltése érdekében börtönbe vonult, a Kőfaragó parkban egy arra járó férfit leszólított és pénzt követelt tőle. Miután a férfi a felszólításnak nem tett eleget, a rabló ököllel orrba vágta. A megtámadott, vérző orrú sértett elesett, rövid időre az eszméletét is elveszítette. Ezt kihasználva a vádlott áldozata nadrágzsebéből kivette a pénztárcáját, amelyben személyes iratok, bankkártya, valamint 2.500 forint készpénz volt. A rabló ezután a közelben lakó barátnőjéhez ment, ahol a pénztárcát eldobta.

A kiskunfélegyházi rendőrök a nőnél tartott kutatás során a pénztárcát és a férfi adóigazolványát megtalálták, a többi iratnak és a készpénznek nyoma veszett.

Az ügyészség a többszörös, különös visszaeső férfit rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog hamarosan dönteni.