Szabadtéri építészeti kiállítás Halason

Balkanyar 2024. május 4. 12:04 2024. máj. 4. 12:04

Egy különleges tárlat várja egy héten keresztül a halasi Hősök terére látogatókat. A szabadtéren közszemlére tárt tablókon tervek és megvalósult épületek fotóinak sokasága látható. A Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara a Város napja alkalmából hozta el az építészeti tárlatot. A nézelődők a tablókon helyi épületeket és helyi tervezők munkáit is felfedezhetik.

A Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara kezdeményezésére 37 kamarai tag mutatja be anyagát a vándorkiállításon, a tervektől kezdve a megvalósult épületekig, a legkisebb mobil szaunától a nagyméretű építményekig. Ez a kiállítás jól reprezentálja az építészek sokszínű munkáját – hangsúlyozta a tárlat nyitó eseményén Katkics Tamás, a Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara elnöke és Babud László halasi építész, tervező. Az építész kamara első tárlata 2019-ben volt. A mostani kiállítás az azóta készült terveket és megvalósult beruházásokat mutatja be.

A tárlat Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester jelenlétében nyílt meg. A halasmedia.hu szerint, a kamara tagjai bíznak abban, hogy a város napi programokra érkező vendégek és a halasi lakosok közül sokan megnézik az építészeti kiállítást, melyből akár ötleteket meríthetnek, akár felfigyelhetnek egy-egy tervező munkájára.