Százak a magyar sport napján

Balkanyar 2024. május 7. 12:07 2024. máj. 7. 12:07

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án, Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC), ennek emlékére 2000 óta ünnepeljük a magyar sport napját.

Tegnap (hétfőn) délután sok száz sportoló és sportbarát látogatott ki a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidő Központba, a sportnapi rendezvényre. A nagyszabású sportesemény megvalósulását – többek között - a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. támogatta. Utóbbi Mozdulj meg! programjával ösztönözte mozgásra edzőiket és dolgozóikat.

Ez alkalommal értékelték azt a versenyt, ami Kecskeméten januártól márciusig tartott, amikor naplózták, hogy mennyi időt töltenek edzéssel a résztvevők. A verseny ideje alatt összesen több mint 85 ezer sportperc gyűlt össze. Hat szakosztály indult a versenyen, a birkózók, a kézilabdások, a kosárlabdások, a röplabdások, az úszók és a vízilabdások. A legtöbbet edzéssel töltött percet a kosárlabdázók gyűjtötték, ők 28 ezer 300 percet sportoltak. Az abszolút győztes egyéni sportolókat is elismerték, díjazták.

Ezt követően – a baon.hu szerint - Kiss Virág világ- és Európa-bajnok fitnesznagykövet tartott bemelegítést az eseményen részt vevő sportszeretőknek, akik ezután 18 aktív ponton próbálhatták ki az egyes sportágakat, katonai akadálypályán tehették próbára ügyességüket, de a szenior örömtáncba is belekóstolhattak.