Szentmártoni szín és színpad

Balkanyar 2022. január 14. 10:22 2022. jan. 14. 10:22

Az új esztendőbe lépve, hivatalosan is kezdetét vette a Petőfi Emlékév, a költő születésénbek kétszázadik évfordulója előtt tisztelegve. Tehát két esztendőn keresztül, 2022-2023-ban országos szinten helyezi a figyelem középpontjába a költőgéniuszt, akinek családja Szalkszentmártonhoz is kötődött. Az előkészületek során a helyi önkormányzat színpadfedést vásárolt a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakítása Bács-Kiskun megyében című projektjének konzorciumi tagjaként.

Az íves tetőponyvával, biztonságtechnikai berendezéssekkel, az üzemeltetéshez szükséges összes dokumentációval rendelkező eszköz a Petőfi Emlékház udvarán tartandó programok színvonalas lebonyolításhoz járul hozzá. Az önkormányzat munkatársait a szállítócég oktatásban részesítette, így két-három órán belül önállóan, szakszerűen össze tudják állítani a pavilont, melyet akár falunapi rendezvényen is használhatnak. A helyszínre érkezve a gyártó cég kollégái elmondták, hogy nagyobb városok rendezvényi infrastruktúrája sem rendelkezik ilyen modern kellékkel – tájékoztatta a baon.hu-t Káposztás Tibor polgármester.

A projekt keretében épül meg az intézmény udvarán, a régi istálló helyén, egy műemlékvédelmi engedéllyel rendelkező fedett szín is, mely a látogató tér növelését szolgálja. A berendezési tárgyak fedezetét szintén a projekt tartalmazza.

A kivitelezői szerződést már aláírtásk, s amint az időjárás engedi megkezdődnek a munkálatok. A beruházások összértéke mintegy 16 millió forint. (Fotó: Gulyás Sándor)