Szeretetszolgálat - hőségben

Balkanyar 2021. június 24. 11:50 2021. jún. 24. 11:50

Minden nap hideg ásványvizet osztottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti, Matkói úti telephelyén a bentlévőknek. A hőség miatt vörös kód lépett életbe a héten a szeretetszolgálatnál, és felkészültek a hajléktalanszállók arra, hogy minden ellátottjuk biztonságban legyen a rekkenő melegben.

– A közösségi helyiségeink klimatizáltak, preferáljuk a bent tartózkodást ellátottjaink számára, illetve hűtött ásványvizeket tudunk biztosítani mindenkinek. Fontosnak tartjuk a felvilágosítást, a tájékoztatást, hogy ha egy mód van rá, akkor inkább halasszák el a teendőiket, tartózkodjanak az intézményben – nyilatkozta Bánóczki Mónika, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ intézményvezetője a hiros.hu hírportálnak.

Amennyiben szükséges, biztosítanak ivóvizet mindazok számára, akik elhagyják az épületet. Ma körülbelül 100 ember tartózkodott a szállón, de ennél jóval több férőhely áll rendelkezésre. Bánóczki Mónika elmondta, fontos feladatuk, hogy segítsenek azon, aki rosszul lesz az utcán. Ha észreveszi bárki, hogy az otthontalan, utcán élő emberek közül valaki nincs jól, azonnal hívja a szeretetszolgálat diszpécser szolgálatát!