Tabdiba is megérkezett a mikulás

Balkanyar 2021. december 5. 13:20 2021. dec. 5. 13:20

Az idén is mindegyik Tabdiban élő gyereknek gálánsan biztosította az édességekkel tele csomagot a helyi önkormányzat. Sőt, a mikulás azt is bevállalta, hogy az ünnepségre más településről érkező kicsiknek is oszt ajándékot. Volt, aki Csengődről, de akadt, aki Kiskőrösről érkezett, hogy találkozzon a Szent-Miklós szerepét eljátszó nagyszakállúval.

Tabdiban minden évben a település közepén egy hangulatos kis teret alakítanak ki, hogy az embernek olyan érzése legyen, mintha egy nagy sátor alatt lenne az érdekes ünnepi kivilágítás miatt. Az idén is, Fodor Zoltán, Tabdiban élő vésnök keze nyomát láthatták az adventi ünneplők. Rénszarvasokat, a mikulás szánját és egyéb díszítő elemeket készített.

Picard Tünde a faluház vezetője vezényelte le az ünnepi csomagosztást, a három gyermek manóval, akik a télapónak segítettek. Előtte azonban Pénzes Péter református lelkész idézte fel az adventi várakozás különleges időszakát. Az atya hangsúlyozta, hogy Jézus megérkezésére várakozik ezekben a hetekben a világ, pedig ő már eljött egyszer hozzánk.

Maga az adventi négy hét is ünnep, különleges időszak. Egy ismerősétől megkérdezték, melyik a legszebb ünnep az életében. Ő azt mondta: az advent. Hogy miért? Azért mert négy hétvégén is meggyújtjuk a várakozás gyertyáit. A lelkipásztor lélekemelő beszéde után Pénzes Péter és Hetényi Vivien óvodavezető gyújtotta meg a falu hatalmas koszorúján a második gyertyát.