Vége lesz az éjszakai száguldásnak

Balkanyar 2021. június 23. 16:54 2021. jún. 23. 16:54

Mintegy 30 millió forintból több kereszteződésben is átépítik Kecskemét városközpontjában a gyalogátkelőhelyeket azért, hogy végre vége legyen a kiskörúton zajló, sokakat zavaró éjszakai gyorshajtásoknak, versenyezéseknek. Íme a Kecskeméti Önkormányzat és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közös közleménye:

"Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Rendőrkapitányság egyaránt elkötelezett abban, hogy visszaszorítsa a kiskörúton zajló, sokakat zavaró éjszakai gyorshajtásokat. Az önkormányzat és a rendőrség szakértői közösen mérték fel a lehetséges megoldásokat.

Végül az a döntés született, hogy a közeljövőben (még ebben az évben) a Csányi körút - Rákóczi út, a Hornyik János körút - Piaristák tere, a Dobó körút - Kisfaludy utca és a Csányi körút - Vörösmarty utca kereszteződéseknél a jelenlegi gyalogátkelőhelyeket az önkormányzat átépíti.

A tervek szerint az útburkolatból kiemelkedő gyalogátkelőhelyek megépítésével nem csak a gyalogosok számára lesz még biztonságosabb az átkelés az úttesten, hanem az éjszaki illegális gyorsasági versenyeknek is véget vetnek a járművek lassítására kényszerítő új zebrák. A megvalósítás tervezett költsége mintegy 30 millió forint, amit az önkormányzat önerőből finanszíroz.” (Homoki Tamás alpolgármester, Kerti István alezredes)