Véget ért a fűtési szezon

Balkanyar 2024. április 29. 11:45 2024. ápr. 29. 11:45

Az elmúlt két hét hűvös időjárása után végre tartósnak ígérkezik a felmelegedés. Az előrejelzések szerint nem fog visszatérni a hideg, ezért a TERMOSTAR Kft. tegnap (vasárnap) leállította a távfűtést Kecskeméten.

A hétvégén végre megérkezett a felmelegedés, és minden jel szerint velünk is marad a jó idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, sehol sem várható komolyabb lehűlés a következő hetekben.

A fűtési időszak - a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően - szeptember 15-étől május 15-éig tart. Természetesen akkor sem kell aggódni, ha április 28-át követően váratlanul hűvösre fordul az időjárás. Ha a lakóközösség úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a fűtésre, nincs más teendőjük, mint közös képviselőjük útján írásban jelezni ezt a szolgáltató felé. Ebben az esetben ugyanis a társaság szakemberei a lakók kérésének megfelelően visszakapcsolják a fűtést.

A TERMOSTAR Kft. több mint 40 ezer ember távhőellátásáról gondoskodik Kecskeméten. A város egyik legnagyobb szolgáltatója lakossági ügyfelei mellett iskolák, óvodák, bölcsődék, nyugdíjas otthonok, valamint kulturális, egészségügyi intézmények és kereskedelmi létesítmények számára nyújtott megbízható ellátást a most lezárt fűtési szezonban is - immár megújuló energia hasznosításával. A vállalat az elmúlt időszakban átfogó fejlesztést hajtott végre, amelynek részeként biomassza fűtőmű épült a város déli iparterületén, és összességében mintegy hat kilóméter hosszú, korszerű, hőszigetelt gerincvezetékkel bővült a kecskeméti távhőhálózat. Az új fűtőmű tavaly decemberben kezdte meg üzemszerű működését. Így a mögöttünk lévő fűtési szezonban minden távhőszolgáltatásban érintett kecskeméti fogyasztóhoz eljutott a megújuló energiaforrás hasznosításával előállított hőenergia.

A távfűtéssel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a diszpecser@termostar.hu e-mail címre vagy a 76/50-40-40-es és a 76/48-18-18-as telefonszámra várja a szolgáltató.