A megölt jogállamiság újabb megcsúfolása az, amit a kormány művel Magyar Péterrel

Balkanyar 2024. április 20. 08:00 2024. ápr. 20. 08:00

A NER-ből kiugrott Magyar Péter karaktergyilkosságába immár beszállt a Szuverenitásvédelmi Hivatal is, amelynek létrehozása miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított, s az Európai Parlament a jövő héten szavaz arról, támogatja-e az uniós pénzek befagyasztásáról szóló előterjesztést. Mindez tehát igen rossz ütemérzékről tesz tanúbizonyságot – állapítja meg Magyar György, aki szerint azt nem tudni, mi lesz a végeredmény az EP-ben, s azt sem, vajon a döntés befolyásolhatja-e a Magyarország számára járó uniós források folyósításának ügyét, de állítja, ennél ostobábban nem járhatna el a NER.

A Magyar Nemzetnek csúfolt kiadvány fals információja szerint Magyar Péter mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat. Azt írják, hogy egyesek szerint ehhez a részben Ausztriában bejegyzett cégcsoporthoz érkezett az Amerikából küldött „guruló dollárok” jelentős hányada – idézi fel a Magyar Ügyvéd Blog legfrissebb bejegyzése a „rendelkezésre álló, más forrás által nem megerősített” állítólagos információt. Eszerint a még tavaly nyáron részleteiben nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésben az áll, hogy a DatAdat-csoport bonyolította az ellenzéki miniszterelnök-jelölti választást, és a Mindenki Magyarországa számára kedvezően manipulálta az eredményeket. Mindenesetre az Állami Számvevőszéket nem zavarta a „más forrás által nem megerősített információ”, hiszen arra hivatkozva büntették meg tiltott pártfinanszírozására hivatkozva az idén februárban az összefogásban érintett politikai szervezeteket, egyenként 87 millió forintra – állapítja meg Magyar György.

A jogállam, legalábbis amennyiben a NER-rel szembenálló erőkről van szó, már csak ilyen: minek felesleges kitérőket tenni, ha a szankciókat ’bemondásra’ ki lehet szabni” – mutat rá a blogposzt, megjegyezve: ezek a nem kis részben jogász végzettségű fideszes fiúk végképp elfelejtették, mit tanultak az egyetemen annak idején. Most éppen „bemondásra” – egy senki által meg nem erősített fake news-ra reagálva – Magyar Péter vált a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatának első célpontjává. Ez az intézmény több mint két hónapja működik, ám még honlapja sincs, így be kell érnünk a 196 követőt magáénak tudó Facebook-oldalával, ami március 28-án frissült utoljára.

Valamint azzal, miszerint „felmerül a gyanúja annak, hogy ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta, és megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva, befolyásolni a magyar választásokat, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat vette célba” – idézi a hivatal közleményét a poszt, s teszi ezt sajtóhírekre alapozva, miután a hivatalnak még honlapja sincs.

Magyar György egy másik dokumentumot is idéz, mégpedig az EP Magyarországgal kapcsolatos ötpárti határozattervezetét, amely leszögezi: „A szuverenitás védelméről szóló törvény és a széles, pontosabban szinte parttalan hatáskörökkel bíró Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítása sérti a szabad és tisztességes választások elvét”. A tervezetről várhatóan a jövő héten szavaz az uniós parlament, és az előterjesztésre csaknem bizonyosan egyértelmű többség fog igennel voksolni.

Értjük, hogy a Magyar Nemzet címen megjelenő propagandalap miért most csütörtökre időzítette a „vérfagyasztó”, ám meglehetősen zavaros, tényeket nélkülöző írását. Hiszen szombaton hivatalosan is kezdődik az amúgy szinte folyamatos választási kampány. Ez így még akár érthető is lenne. Csakhogy ez igen rossz ütemérzékre vall” – összegzi véleményét Magyar György.