Gulyás: több uniós tagállam kormánya alaptalan támadást indított Magyarország ellen

Balkanyar 2021. június 24. 15:07 2021. jún. 24. 15:07

Gulyás Gergely az elfogadott pedofil-törvény kapcsán közölte, hogy miután 13 vagy 14 uniós ország aláírt egy, a magyar törvényt elítélő nyilatkozatot, a magyar nagykövetek szerdán valamennyi külügyminisztériumba elvitték a kormány válaszát. Ebben visszautasítják az alaptalan vádakat, és felszólítják az aláíró országok kormányait, hogy a jövőben tartózkodjanak Magyarország alaptalan rágalmazásától.

Ismertette a kormány válaszát, amelyben azt írta: az elmúlt napokban több uniós tagállam kormánya alaptalan támadást indított Magyarország ellen. „Magyarország visszautasítja ezeket a támadásokat" – ismertette. A magyar törvény semmiféle diszkriminációt nem jelent, összhangban van az uniós joggal, és az Európai Unió Alapjogi Chartájának szabályzásán alapul – hozzátéve, hogy a magyar törvény védi a gyermekek és garantálja a szülők jogait, a felnőttekre nem vonatkozik.

A kormány szerint az egyes uniós tagállamok által aláírt nyilatkozat tévesen idézi a törvénymódosítást, és kihagyja a szöveg lényegi részeit. A szabályozás egyértelmű, valamennyi szexuális magatartásra vonatkozóan a 18 év alatti gyermek esetén a szülők jogává teszi a szexuális felvilágosítást.

Idézte az Európai Unió Alapjogi Chartája 14. cikkének bekezdését, amely szerint „tiszteletben kell tartani a szülők azon jogát, hogy gyermekeik nevelését és tanítását vallási, filozófiai és pedagógiai meggyőződésüknek megfelelően biztosítsák, az e szabadság és jog gyakorlására vonatkozó nemzeti jogszabályokkal összhangban".

„Felszólítjuk az aláíró országok kormányait, hogy a jövőben tartózkodjanak Magyarország alaptalan rágalmazásától" – idézte a jegyzéket Gulyás Gergely.

Forrás: MTI/Hírklikk