Orbán Viktor nem homofób, csak gonosz

Balkanyar 2021. június 22. 08:31 2021. jún. 22. 08:31

A Fudan-beruházás mellett, az ellenzéki előválasztásról is elvonhatja a figyelmet a homofóbbá alakított pedofil-törvény Horn Gábor szerint. A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy látja, hogy az Orbán-kormány rövidtávú céljait, szavazói mozgósítását szolgálja az azóta elfogadott törvényjavaslat.

Nem véletlen a kormány időzítése, amikor csak a nevében pedofil-törvényt hozta elő. A Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampuszáról szóló beruházással ugyanis a fideszes szavazók jelentős része sem értett egyet. Horn Gábor politológus szerint az azóta elfogadott javaslat alkalmas volt arra, hogy ne csak a kínai beruházásról, de az ellenzéki előválasztásról is elvonja a figyelmet.

„A kormány rövid távú politikai érdeke áll a homofóbbá alakított pedofil-törvény mögött" – sommázta a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Horn azt is megjegyezte, hogy a lépéssel ez a társadalmi probléma a hatvanas évek szintjére zuhan vissza. Ezt azzal magyarázta, hogy a kormány egy, a homofóbiára hajlamos társadalomban „pengeti ezeket a húrokat", amikkel nyilvánvalóan szavazatokat akar szerezni. De ez csupán egy bizonyos választói igény, nem a többség akarata.

„Nem gondolom, hogy Orbán Viktor homofób lenne, ez inkább a politikai gonoszság, a morálisan elfogadhatatlan kalandorkodás formája, ahol semmi sem számít" – foglalta össze a problémát, hozzátéve, hogy a pedofil-törvény okozta probléma akkor is itt marad, ha Orbán Viktort leváltják, vagy visszavonul a politikától.

Forrás: Klubrádió