A Tanítanék óriásplakátokkal pellengérezi ki a mém-ügyben elhíresült kecskeméti koleszigazgatót

Balkanyar 2023. június 3. 11:10 2023. jún. 3. 11:10

Június elejétől Kecskemét számos pontján óriásplakátok jelennek meg, rajtuk az a mém, ami miatt a közelmúltban eltávolítottak egy érettségi előtt álló diákot a Táncsics kollégiumból, miután így csinált viccet az intézmény igazgatójának egy kínos pillanatából. A plakátkampányt a Tanítanék Mozgalom szervezte.

Májusi a történet: a Táncsics kollégium új, műfüves pályájának átadásán az igazgató véletlenül fejjel lefelé tartotta a magyar zászlót. Az iskola később retusálta a képet és digitálisan megfordították a kezében tartott nemzeti színű szalagot, de az egyik diák, az eredeti képet felhasználva készített egy mémet. Az igazgatóhoz eljutott ez a kép, és egy elbeszélgetést követően nem hivatalosan, de kirúgta a kollégiumból a diákot, akinek így közvetlenül az érettségi előtt kellett költöznie, és új lakóhelyet keresnie.

Az óriásplakát-kampánnyal a Tanítanék Mozgalom szembesíteni kívánja az igazgatót saját, vállalhatatlan tettével – áll a Tantanék Mozgalom közleményében. Így június elejétől Kecskemét számos pontján óriásplakát formájában mutatják meg a városnak a mémet. Ugyanis szerintük elfogadhatatlan a Táncsics igazgatójának visszaélése, s az, hogy egy vicc miatt megfosztott egy diákot a lakhatásától az érettségi előtt.

Az igazgató utóbb azt állította, hogy a diák jogviszonya továbbra is fennáll, nem igaz, hogy kirúgták volna, ám a diák, az édesanyja és diáktársai a Szabad Európának ezt cáfolták. A kiskőrösi tanuló leírja, hogy miután megtörtént a fenyegetőző elbeszélgetés, újból megkereste őt az igazgató, és közölte vele, hogy nem teszi meg az említett feljelentést, de a kollégiumi ballagás után (két héttel az érettségi előtt) el kell hagynia az intézményt.

Azt is mondta, hogy hivatalos kirúgás valóban nem történt, semmi papírt nem írtak alá, így a jogviszony (amire az igazgató hivatkozott) valóban fennáll, de nem élvezheti a kollégium nyújtotta előnyöket. Mint mondta, a mémet azért gyártotta, mert oldani akarta a feszültséget egy kis humorral az érettségi előtt.

 

Forrás: Hírklikk