Beomlott az alig egy éve átadott, kétmilliárdból épült kerékpárút a Bodrog mentén

Balkanyar 2024. február 26. 08:30 2024. feb. 26. 08:30

A Tokaj-körnek nevezett bicikliutat több mint kétmilliárd forintból építették nemrég. Van, ahol már több mint egy métert süllyedt az aszfalt, mintha földindulás történt volna.

Beomlott a kerékpárút Tokaj és Bodrogkeresztúr között; a Tokaj-körnek nevezett bicikliutat, amin a Kopasz-hegyet lehet megkerülni, több mint kétmilliárd forintért építették alig több mint egy éve – írja a Népszava az RTL Híradóra hivatkozva. A környékbeli települések Tokaj önkormányzatával az élen uniós és állami forrásokat nyertek a fejlesztés jelentős részére.

– Már átadás után egy évvel elkezdett repedni az út, és elkezdett lassan mozogni a Bodrog felé – nyilatkozta egy helybéli férfi. Szerinte ugyan az illetékesek megpróbálták „megfogni” az omlást úgynevezett szádfalazással, de ez csak azt jelenti, hogy egy sávon még tudják a kerékpárforgalmat biztosítani. A riportban elhangzott, ez nem lehet végleges megoldás, a tönkrement bicikliút a környező településeket is igen hátrányosan érinti.

– Nekem is itt van szőlőm, de a munkába járó felnőtteknek, az iskolás gyermekeknek és nem utolsó sorban az idelátogató turistáknak is rossz a kialakult helyzet – mondta a férfi, akinek szavait megerősítette egy másik idevalósi, kiemelve, hogy a műszaki állapotokon csak ront, ha árad a Bodrog.