Komjáthi Imre: a kormány semmit nem tesz a gyermekvédelemért

Balkanyar 2024. április 29. 15:35 2024. ápr. 29. 15:35

A gyermekvédelemről is vitáztak a honatyák napirend előtt az Országgyűlés ülésén. Komjáthi Imre az MSZP képviselője arról beszélt, a kormány harsog a gyermekvédelemről, de abból, amit tesznek, csak a gyermek és csak a védelem hiányzik. Feltette a kérdést, miért rúgták ki a gyermekvédelmi képviselők harmadát. Mi lett velük? Már vármegyénként egy ilyen képviselő sincs - hívta fel a figyelmet.

Kitért arra is, hogy az MSZP szerette volna elérni, a gyermekeket ne könyvek fóliázásával és nemzeti konzultációkkal védjék, de javaslataikat a parlamenti bizottságban lesöpörték az asztalról.  A Fidesz leszavazta a gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszer működési költségeinek emelését és a dolgozók bérének megduplázását, valamint a családi pótlék összegének emelését. A kormánypárt leszavazta az állami gondoskodásban lévők zsebpénzének és juttatásaink megduplázását, továbbá nem támogatták az alapellátás és szakellátás jelzőrendszerének felülvizsgálatát és megerősítését, valamint a működésének átláthatóvá tételét, és a traumatudatos szemléletmód kialakítását. Kezdeményezéseik között említette a gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszer forrásainak emelését, a területen dolgozók bérének megduplázását, az alanyi jogon járó családtámogatások százszázalékos emelését.

A kegyelmi botrány is erős jelzés volt, hogy ideje van a változásnak és észre kellene vennie a kormánynak a saját felelősségét – tette hozzá Komjáthi Imre, aki emlékeztetett, az MSZP nem csak a hibákra világít rá, hanem arra is van javaslata, hogy milyen valódi intézkedésekkel lehetne javítani a jelenlegi rendszeren.

A magyar gyermekek többségét ma megfosztják a tudástól és az egészségtől. Hogyan várják a születésszám növekedését, ha cserbenhagyják a családokat? Nem bugyuta propagandára, hanem valódi gyermekvédelemre volna szükség!