Kövér László visszasírja a kommunistákat

Föld S. Péter 2023. szeptember 19. 07:40 2023. szept. 19. 07:40

Kövér László ezúttal is hozta a kötelezőt, a tőle elvárható nem túl magas, ám annál szignifikánsabb színvonalat. A magyar országgyűlés elnöke – aki harmadik a magyarországi közjogi méltóságok sorában – ezúttal a Hír TV-ben nyilvánult meg, Bayer Zsolt műsorában. A házelnök meg sem próbálta titkolni szimpátiáját a múlt század nyolcvanas éveinek kommunistáival, mint mondta, a mai nyugati baloldali politikusoknál még a nyolcvanas évek kommunistái is komolyabban vehető úriemberek voltak. Szerinte ugyanis „a szocialistáknak legalább volt stílusuk, lehetett velük értelmesen szót váltani.”

Ha valaki, akkor Kövér László tudja, hogyan kellett szót váltani a szocialistákkal. Nemcsak azért, mert a családjában a magyar átlagot jelentős mértékben meghaladó mértékben voltak párttagok, de a rendszerváltás hajnalán ő maga is szocialistának vallotta magát: „Én szocialistának tartom magamat. Ennek alapján azonban nem érzem feljogosítva magamat arra, hogy ezt mástól is megkövetelhessem. Számomra ugyanis a szocializmus alapértéke a tolerancia, amely magában foglalja mások politikai meggyőződésének tiszteletben tartását.” (Kövér László köszöntője a Fidesz első kongresszusán, 1988. október elsején.)

Kövér ma is szót tud érteni a kommunistákkal, persze, csak azokkal, akik azóta a Fideszben tömörültek. A Fidesz ugyanis, ne tévesszen meg senkit, nem jobboldali, hanem bolsevik párt. A párt élén emberemlékezet óta ugyanaz az örök és megbonthatatlan vezér, Orbán Viktor áll, akinek vezető szerepe, legalábbis a Fideszen belül, megkérdőjelezhetetlen. Ebben a pártban nincs helye önálló véleménynek, ha néha van kibeszélés, az csak a taktika része. Akinek más a véleménye, mint a Belső Pártnak – a kifejezés Orwell 1984 című könyvéből való – azt rövid úton eligazítják, és ha az átnevelés nem használ, amortizálják.

A már említett műsorban Kövér arról is beszélt, hogy a svédek „nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre.” Nem tisztünk eldönteni, mennyire tették tönkre a hazájukat a svédek, erről ugyanis most hallunk először. Csak a tisztánlátás kedvéért jegyeznénk meg, és lassan írjuk, hogy Kövér László is megértse: a hazát nem lehet nem szeretni. Amit nem szeretnek, az ugyanis nem lehet haza, hanem a legjobb esetben is csak szülőföld.

Kövér Lászlót valószínűleg az zavarhatta meg a svédekkel kapcsolatban, hogy a magyar parlamentnek már rég meg kellett volna szavaznia (magyarul: ratifikálnia) a svédek NATO-csatlakozását, ám a Kövér Lászlónál is nagyobb urak ezt valamiért nem akarják. Így aztán szegény parlamenti képviselőket, Orbán Viktor 135 bátor emberét csicskáztatják. Felnőtt emberek, akik hagyják, hogy hülyére vegyék őket, amire csak az lehet a magyarázat, hogy van az pénz, amiért korpás az ember haja. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a képviselőknek ebbe nincs beleszólásuk, ők azt teszik, amire Orbán utasítja őket. Hogy Orbán kitől kapja az eligazítást, arról csak sejtéseink lehetnek, de jobban járunk, ha nem akarjuk tudni.

Kövér László bizonyára még nem tudja, ezért jobb híján mi vagyunk kénytelenek közölni vele, hogy nem mindenki ért egyet a svédek ócsárlásával. A CNBC amerikai televíziós társaság, szeptember 17-én például a következőt írta SvédországrólSweden is the No. 1 country for affordability, safety and overall quality of life. Sajnos a mondat kipcsak fordítása nem áll rendelkezésünkre, de szerencsére magyarul tudjuk közölni, hogy mit is írt a svédekről a CNBC. Szó szerint a következőt: Megfizethetőség, biztonság és általános életminőség tekintetében Svédország az első számú ország.

Persze, nem kell készpénznek venni, a CNBC véleményét. Ők csupán egy nemzetközileg ismert és elismert televíziós társaság, amely ezek szerint a kommunistáknál is rosszabb nyugati baloldali politikusok kottájából játszik.