Orbán Viktor disznót ölt

Föld S. Péter 2022. január 17. 07:52 2022. jan. 17. 07:52

A miniszterelnök disznóvágáson vett részt Öttömösön, Mihályffy Béla, Szeged fideszes képviselőjének a társaságában. „Viszlát, röfi!” – így búcsúzott közösségi oldalán a megölt állattól Orbán Viktor. A látogatásról a miniszterelnök több fotót is megosztott a Facebookon, vasárnap a késő délutáni órákban pedig még egy videóval is kedveskedett az őt kedvelő lakosságnak.

A házigazda Mihályffy képviselő kezdetben kissé megilletődöttnek látszott az előkelő vendég társaságában, lányos zavarában még az öccsét is bemutatta a nagy embernek.

– Maguk mind ilyen nagyok? – kérdezte a miniszterelnök a nála néhány fejjel magasabb ifjabbik Mihályffyt.

– Nem vagyunk nagyok, csak magasak! – sietett tisztázni a félreértést a kérdezett, nehogy a tesójának utóbb baja legyen belőle.

Aztán házi fogópálinkát ittak. Öttömös környékén így nevezik a disznóölésre rendszeresített rövidet, amit a leölt állat körméből fogyasztanak el az egybegyűltek.

– Mindenki kap, akinél nincs kés – mondta bölcsen az egyik helyi illető. Ami nagyon helyénvaló, a kés veszélyes fegyver, gyerek és ittas ember kezébe nem való.

– Errefelé még nem öltem disznót – közölte Orbán, nagy nevetések közepette.

A miniszterelnöknek saját receptje van a disznó pörzsölésére, meg is mutatta a helyieknek, hátha legközelebb ők is úgy csinálják. Aztán valaki elkiáltotta magát: gazda, menjél pálinkáért! A felszólítás nem Orbánnak szólt, hanem a házigazdának, aki azonmód eleget is tett a kérésnek.

– Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – emelte poharát a miniszterelnök alkalmi ivócimborája. A kamera még ráment a már megpörkölt disznó tetemére. Nem sokkal ezután a miniszterelnök elbúcsúzott, és az ott maradottak hosszan integettek utána.

Orbán a hétvégén több fotót is feltöltött a Facebookra öttömösi kalandjairól, az egyik képen a leölt disznó mellett áll, a kép felirata pedig: Ippon! Értsd: a miniszterelnök ipponnal győzött a disznó ellen. Nem könnyen, mert a disznó – ki tudja miért – nem adta könnyen az életét. Ezt onnan lehet tudni, hogy Orbán még azt is odaírta a fotó mellé, hogy „kemény küzdelem után”.

Nem kommentálnánk az utóbbi kijelentést, maximum annyit fűznénk hozzá, hogy sejtéseink szerint igencsak lejthetett a pálya. (Nem a disznó számára voltak kedvezőek a körülmények.)

A disznó hátára nem írtak semmit, pedig fért volna rá szöveg. Néhány évvel ezelőtt Pócs János fideszes képviselő élt is a lehetőséggel, ő és társai azt írták egy Erdélyben leölt sertés hátára, hogy ő volt a SOROS. Érted ugye, komám a viccet, ő volt a SOROS! Lehet röhögni és pálinkát inni.

Nótázás ezúttal nem volt, pedig a megjelentek elénekelhették volna, hogy aszongya, „Piros volt a disznó vére nem sárga, Magyarország előre megy? Nem. Hátra!” kezdetű örökzöldet. Orbán és kompániája megkímélt bennünket ettől az élvezettől, bár a videó így sem volt piskóta.