Pokol tanár úr tanításai a cigányok IQ-járól

Föld S. Péter 2024. szeptember 6. 15:20 2024. szept. 6. 15:20

A magyar géniusz intelligenciája szerinte még úgy sem rossz, hogy itt vannak a cigányok, akik biológiai okokból alacsonyabb intelligenciájúak, ezért lehúzzák az egyébként jó magyar átlagot. „Ilyen okosak vagyunk. És ha stimmel a cigányság indiai származása, akkor az onnan magukkal hozott 82-es IQ a mi 99-es összes IQ-átlagunk csökkentését létrehozva – egymilliós létszámukkal számolva – még ezzel a csökkentéssel sem rossz.”

Nem Bayer Zsolt Hír TV-s műsorainak valamelyikében hangzottak el ezek a mondatok, hanem egy fideszes támogatással alkotmánybíróvá kinevezett, nem mellesleg az idén március 15-én Magyar Érdemrenddel kitüntetett jogtudós írta le ezeket a sorokat. (Pokol úr cigányokkal kapcsolatos fenti nézetei azóta nem elérhetők a Facebookon, de az internet nem felejt, így aztán fel tudjuk idézni, mit is gondol a tanár a cigányok IQ-járól – a szerk.)

Arról a Pokol Béláról van szó, aki amellett, hogy jogtudós, még politológus is, valamint egyetemi tanár, a szociológiai tudomány doktora. Hősünk 1998 és 2002 között a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselője volt, majd 2011 és 2023 között az Alkotmánybíróság tagjaként szolgálta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Az ő nevéhez fűződik – még kisgazda korából – a Lex Pokol néven elhíresült, sajtótörvény tervezetnek álcázott rémálom, amely nem csak a téves tények miatt, hanem az illetékes cenzorok által helytelennek ítélt vélemények okán is helyreigazításra ítélte volna a sajtót. 

Ilyen közéleti munkásság után jutott el Pokol úr ahhoz a felismeréshez, hogy a cigányok IQ-ja azért alacsonyabb, mint a magyaroké, mert Indiából jöttek. 

Pokol tanár úr nézetei egyébként nem nagyon lógnak ki a fideszes-kádéenpés kánonból, nem ő az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy időnként érdemes tudományos fejtegetésekkel feldobni a politikába beleunt közvélemény hangulatát. Vejkey Imre, a KDNP megmondóembere például néhány évvel ezelőtt azt a nézetét osztotta meg a PestiSrácok olvasóközönségével, hogy a konzervatívok jobban szeretik az embereket, mint a liberálisok. Nem tudni, sokat gondolkodott-e ezen a korszakos felfedezésen Vejkey úr, vagy csak úgy kipattant egy szikra az agyából, ami viszont biztos, hogy ez a megnyilatkozás ugyancsak nem előzmény nélküli. Előtte a PestiSrácokhoz hasonlóan, nagyon konzervatív és talán még náluk is keresztényebb Magyar Demokrata – igen, ők fantáziáltak a napokban Donáth Anna édesanyjának meg nem történt abortuszáról – szerzője arról értekezett, hogy a jobboldali emberek magasabbak és intelligensebbek a baloldaliaknál. Ráadásul nem csak jellem tekintetében tornyosulnak föléjük, hanem egy sor szellemi és fizikai tulajdonságban is kenterbe verik őket.

2021 februárjában ugyanez a Magyar  Demokrata Gazdag István nevű szerzője még ennél is nagyobbat dobott: azt fejtegette a lap hasábjain hogy „tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal női politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek, általánosságban is kevésbé boldogok és kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, sikertelenebbek a párkeresésben, kevésbé egészségesek, kevésbé intelligensek, viszont kövérebbek és hisztérikusabbak, ráadásul a pszichéjük sincs teljesen rendben. Így minden okuk megvan rá, hogy gonoszak is legyenek.” 

Mindezeket a példákat csak azért említettük, hogy érzékeltessük: Pokol tanár úr nem a semmiből jött, volt honnan merítenie, amikor tudományosnak ható értekezéseit papírra vetette. Nem is vitatkoznánk a Fidesz által kinevezett egykori alkotmánybíróval, mindössze azt javasolnánk neki, hogy az ilyen és ehhez hasonló nézeteinek közlésével továbbra is maradjon a virtuális térben, a nyilvános helyeket – a vidéki kocsmákat különösen – viszont kerülje el, mert ott fizikai atrocitással díjazzák az ilyesfajta fejtegetéseket.