Titkolja az MLSZ, hogy mennyibe került az Európa-liga budapesti döntője

Balkanyar 2023. június 3. 07:41 2023. jún. 3. 07:41

A Népszava napok óta próbálja megtudni, hogy a Budapesten tartott szerdai labdarúgó Európa Liga-döntő rendezési költségei milyen összeget emésztettek fel, a kiadásokat az európai (UEFA) és a magyar szövetség (MLSZ) milyen elosztásban állta, a tavaly létrehozott Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. milyen feladatokat látott el, a szurkolók okozta károkat ki és miből fogja ellentételezni.

A Népszava az ügyben kérdéseket intézett mindkét szövetséghez, ám megkeresésükre egyik sem reagált. Csütörtök délután Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a lap munkatársának telefonos érdeklődésére az idő rövidsége (előző este volt az esemény) és a téma összetettsége miatt türelmet kért, péntekre ígért tájékoztatást.

Minthogy péntek délutánig nem érkezett válasz, újabb levelet írt a lap, amire az MLSZ ekként reagált: „Tekintettel arra, hogy a Népszava vezetése több alkalommal válasz nélkül hagyta az MLSZ főtitkárának hivatalos, írásbeli megkeresését, a kérdésre nem kívánunk válaszolni.”

A lap szerint az MLSZ-nek kiemelten közhasznú szervezetként tájékoztatási kötelezettsége van a nyilvánosság előtt, e ténynek pedig semmi köze nincs ahhoz, hogy a Népszava vezetése milyen megkeresésekre nem válaszol(t). Az MLSZ ugyanakkor a hivatkozott (2020-as) eset óta számos esetben válaszolt az újság kérdéseire, egyetlen alkalommal sem utasította el a megkeresést a most felhozott indokkal.

Forrás: Népszava