Drámai bejelentést tett a volt miniszter: amputálják Gyenesei István karját

Balkanyar 2023. május 25. 17:52 2023. máj. 25. 17:52

Gyenesei István, aki 2008 és 2009 között önkormányzati miniszterként dolgozott, közösségi oldalán jelentette be: amputálni fogják a jobb karját, amelyben rosszindulatú daganatot találtak.

„Egy kézzel is lehet élni. Esetemben, most ez az életben maradás feltétele" – kezdte az egykori politikus a posztját. Ha semmi váratlan nem jön közbe, akkor egy hét múlva a Semmelweis Egyetem klinikáján, 9 órai kezdéssel amputálni fogják a jobb karját.

Leírta: a könyök hajlatában egy kioperálhatatlan, nagyon ritka, rosszindulatú daganat alakult ki néhány hónappal ezelőtt. Orvosaival egyetértésben hozták meg a döntést.

„Hihetetlen, de a folyamatos fájdalom ellenére, egy különleges kalandként élem meg ezt az egészet, amelynek során a továbbiakban sem akarok szenvedni, sokkal inkább kíváncsian megélni az új kihívásokat. Ha a Teremtő így akarta, akkor jajveszékelés, dühöngés, búslakodás és letargia nélkül fogadtam el az első szembesítő pillanattól fogva. Nincs bennem félelem, legfeljebb természetes izgalom, hiszen tudom, hogy Isten ott lesz velem és a gyógyító emberekkel, amikor egyik legkedvesebb, de feltétlenül legtöbbet használt testrészemtől örökre el kell búcsúznom. Hálás vagyok neki, nagyon hálás" – fogalmazott.

„A hálán túl, természetesen sajnálom is a karomat, de ha így, akkor így fogok teljes életet élni a jövőben is. Kettőzött energiával. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy tudom családom, barátaim, különösen feleségem Hajni segítségemre lesz, ha elakadok" – folytatta Gyenesei.

Azt kéri mindenkitől, hogy ha a beavatkozást követően bárhol találkoznak vele, ne lásson az arcokon sajnálkozást. „Mert én ugyanaz leszek, mint aki voltam. A mindig optimista és vidám, tenni akaró Gyenesei Pisti, aki szereti az egész világot és a világ is szereti őt. Érzem, hogy van még feladatom"–- írta a posztja végén.