Komjáthi Imre: A fideszes többség leszavazta az MSZP javaslatát, mellyel Lázár is egyetértett

Balkanyar 2024. február 26. 14:45 2024. feb. 26. 14:45

Egyetértett Lázár János az MSZP munkavállalókat védő javaslatával, mégis leszavazta azt a fideszes többség – mondta el a vállalkozásfejlesztési bizottság hétfői ülése után Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

Hétfőn ülésezett a vállalkozásfejlesztési bizottság, amely után Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke tartott sajtótájékoztatót. A szocialista országgyűlési képviselő egy „Lázár János” feliratú táblával a kezében azt mondta: ő volt a miniszter magyar hangja az ülésen. Indoklása szerint azért volt erre szükség, mert a Continentalnál, Makón kirúgtak olyan magyar munkavállalókat, akikkel előtte betaníttatták a külföldi munkaerőt. „Kirúgták 27 év után azt a szakszervezeti vezetőt, Radics Gábort, aki következetesen és harcosan állt ki a munkavállalók mellett” – hívta fel a figyelmet Komjáthi Imre. Emlékeztetett, hogy ez ellen Lázár János is felemelte a hangját és azt mondta, hogy ez a cég nem teheti meg azt, hogy sunyi módon, aljas módszerekkel harcol a munkavállalók és a szakszervezeti vezetők ellen, ezért ő a kormányban mindent meg fog tenni azért, hogy ez a cég ne kapjon többet állami támogatást, illetve amit kapott azt fizesse vissza. „Magyarán mondva, Lázár János egyetértett velem” – mondta Komjáthi Imre. 

Egy évvel ezelőtt pont ebben a témában adott be határozati javaslatot az MSZP társelnöke és dr. Tóth Bertalan, amelyben az szerepelt, hogy azt a céget, amelyik súlyosan megsérti a munkaügyi törvényeket, szabályokat, két évre el lehessen tiltani minden magyar és európai uniós forrásból származó támogatástól. „Magyarán mondva: Lázár János egyetértett velünk” – ismételte az MSZP társelnöke, hozzátéve, hogy lehetőséget adott Lázár Jánosnak arra, hogy odaüljön mellé és együtt védjék a munkavállalókat, vagyis támogassák ezt a határozati javaslatot, amit újra beadtak. „A fideszes többség leszavazta Lázár Jánost. Leszavazta az MSZP határozati javaslatát, amivel Lázár János egyetértett. De nem adjuk fel! Tovább küzdünk a magyar munkavállalók és a szakszervezet jogaiért!” – hangsúlyozta a szocialista politikus. 

Komjáthi Imre hozzáfűzte: 2010 óta hallgatjuk, hogy azért kell teletömni a multinacionális cégeket adófizetői forintokkal, hogy ne csomagoljanak össze és menjenek el. „Ehhez képest a magyar dolgozók csomagoltak össze és mentek el. Mi azon vagyunk, hogy a magyar dolgozók visszajöjjenek, mert jobb munkakörülmények várják itthon őket és magasabb fizetés. Ehhez viszont nem csak kormányváltás, rendszerváltás kell!” – mondta az MSZP társelnöke. 

 

Forrás: Hírklikk