Titokban üzenték meg Szijjártónak: nyomjad Péter, veled vagyunk!

Föld S. Péter 2021. december 5. 14:20 2021. dec. 5. 14:20

A 888.hu mindig igazat kérdez és Szijjártó Péter mindig igazat válaszol. Most is így történt abban az interjúban, amelyben a külügyminiszter kérdés nélkül is elmondta, hogy nem kívánják eladni a Külügyminisztérium épületét. Megtudtuk azt is, hogy a jövő évi választásnak valós tétje van, és akinek köze volt a 2010 előtti világhoz, azt összefújta a szél egy helyre. Az igazi nóvum azonban az volt, hogy az uniós külügyminiszterek Szijjártónak titokban sms-eket küldenek, amelyekben azt írják, hogy „nyomjad Péter, veled vagyunk”.

Nem arról van szó, hogy a többi ország külügyminiszterei kétszínűek lennének, hanem arról, hogy félnek. Meg vannak ugyanis félemlítve, ezért nem merik nyíltan vállalni a véleményüket. Bármennyire is szeretnék, nem mondhatják el, hogy mennyire irigylik Magyarországot, amiért a Fidesz és Orbán Viktor áll az ország élén, s mindig olyan rendszerről álmodtak, mint a NER.

Csakhát...

Csakhát vannak bizonyos dolgok, amelyek miatt vissza kell fogniuk magukat, és úgy kell tenniük, mintha nem azt gondolnák, amit valójában gondolnak. „Az európai uniós külügyminiszterek minden hónapban egyszer összeülnek” – mondta Szijjártó a 888.hu.-nak. „A viták során rendszeresen, az ülés alatt is kapok sms-eket a kollégáktól. Leírják, hogy jól mondod Péter, nyomjad, veled vagyunk.”

Miért kell ezt a kiállást fű alatt rendezni? – szegezi nagy bátran a kérdést a 888 a külügyminiszter mellének. A válasz sejthető volt és nagyon lehangoló. „Kérdezem őket az ülés után, hogy miért nem szólaltatok fel. És erre az a válasz, hogy tudod Péter, nálunk NGO-k vannak, koalíciós kormány, megesz a sajtó.... Rengetegszer jöttek oda a kollégák magyarázkodni azzal a szöveggel, hogy igen, igazatok van, de tudod, mi ezt nem mondhatjuk”.

Itt van tehát a kutya elásva. Az Európai Unióban mindenki egyetért Orbán Viktor és a Fidesz vezette kormány politikájával, díjazzák a jogállam lebontását, a sajtószabadság korlátozását, s ha tehetnék, felállva tapsolnának a korrupciónak, a lopásnak. De nem tehetik, mert odahaza megeszi őket a sajtó.

Nálunk szerencsére nincs ilyen gond, Magyarországon szabad a sajtó, különösen annak kormányhoz közeli része. A 888.hu és társai például bármikor megírhatják, hogy Orbánnál nagyszerűbb államférfit még nem hordott hátán a Föld, Szijjártó a Világegyetem legjobb külügyminisztere, és abból sem lesz bajuk, ha megkérdezik, hogy miért nem épül még a mostaninál is több és drágább stadion.

Ezért irigylik Szijjártót a kollégái, mert neki nem kell az asztal alatt nyomkodni a telóját, ha sms-t akar küldeni azzal a szöveggel, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Ha ő ezt el akarja mondani, nem kell tartania a következményektől, bármikor közölheti mindenkivel, hogy mennyire szereti a Fideszt, és személy szerint odavan Orbánért. Nem attól kell tartania, hogy megeszi a sajtó, legföljebb az lehet a gond, hogy a hallgatóság túl hangosan és sokáig tapsol, ami, lássuk be, egy idő után baromi zavaró tud lenni.