Kiválóak a felső-kiskunsági szakácsok

Balkanyar 2024. május 1. 08:21 2024. máj. 1. 08:21

Idén is kiválóan szerepeltek a felső-kiskunsági szakácsok a Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyen.

Hetedik alkalommal rendezte meg a Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Debreceni Egyetem együttműködésével. Az idei megméretés mottója „Csak tiszta forrásból!” volt, amivel Bartók Béla zeneszerző emlékét kívánták megidézni a szervezők.

– Második helyen jutottunk be a döntőbe, eredményünket nem tudtuk sajnos túlszárnyalni, így a tavalyi címünket nem sikerült megvédeni. A második hellyel is elégedett vagyok, annak tükrében, hogy a Magyarország étele versenyen az elmúlt négy évben a dobogó valamennyi fokára felléphettünk. Reméljük, hogy a jövő évben jobban sikerül – értékelte az elért eredményüket Balog Martin.

A Róna ászai, vagyis Pető Mátyás és Szegedi Krisztián alkotta csapat is kitett magáért, az Alföldi ugrás fantázia nevű ételüket a neves szakemberekből álló zsűri a legjobbak közé sorolta.

– A mezőny nagyon erős volt, de így is elégedettek vagyunk, hogy a tizenkét csapat közül sikerült elhódítani a negyedik helyet, így ezüstminősítést szereztünk. Az elért eredmény mögött nagyon sok munka van. A dolgunkat az is megnehezítette, hogy idén egy órával kevesebb időt kaptunk ételünk elkészítésére – fogalmazta meg tapasztalatait a baon.hu-nak Pető Mátyás, a szabadszállási Zöld ÁSZ Étterem konyhafőnöke.

A szabadszállási éttermet ezúttal két hölgy is képviselte Szolnokon. Péter Tünde és Varga Viktória a Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyen bizonyítottak, az Alföldi napsugár nevet kapott édességükkel a harmadik helyen végeztek.