Új mélykúti rendezvényközpont

Balkanyar 2024. május 21. 12:21 2024. máj. 21. 12:21

Gazdag ünnepi programsorozattal várta az érdeklődőket a pünkösdi hétvégén az újonnan felavatott Mélykúti Művelődési-, Sport- és Szabadidőközpont. A helyi hagyományőrző csoportok mellett a Pesti Broadway Stúdió színi növendékeinek vizsgaelőadása, valamint ünnepi operett gála is műsoron volt.

Magyarország egyik legszebb vidéki kulturális-, sport és szabadidő központja ötmilliárd forintból valósult meg, s remélhetően kiemelt helye lesz a kultúrának és a sportnak.

A pünkösdi hétvége ingyenes programjaira előre lehetett regisztrálni, s valamennyi belépő elfogyott. Az új sportcsarnokot a művész válogatott focistái és a Mélykúti Öregfiúk csapata avatta fel. A moziteremben napokon keresztül vetítették a Most vagy soha! magyar történelmi kalandfilmet, amelynek témája Petőfi Sándor és a márciusi ifjak részvétele a pesti forradalomban. Az új létesítmény sokszínű programjai közül külön említést érdemel Szöllősi Gábor festőművész kiállítása, amit - a baon.hu szerint - Belányi József ajánlott a látogatók figyelmébe.