Jubiláló Kecskeméti Nyugdíjasszövetség

Balkanyar 2024. április 25. 12:02 2024. ápr. 25. 12:02

Harminc évvel ezelőtt, 1994 áprilisában hozta létre 11 kecskeméti nyugdíjasklub a város nyugdíjasait összefogó nyugdíjasszövetséget, mely ma is töretlen lendülettel dolgozik a nyugdíjasok, az időskorúak emberi, állampolgári, társadalmi és anyagi jogainak érvényre juttatásáért, a kulturális és személyes kapcsolatok erősítéséért. Mára 36 szervezetet fog össze a szövetség, mely 1500 tagjával a megyeszékhely legnagyobb civil szervezete. A szövetség tagjai jubileumi gálaműsorral ünnepeltek a minap a Hírös Agórában.

Kormányosné Makai Eszter elnök rövid áttekintést adott a 30 év történetéről. Emlékeztetett, hogy annak idején azért alakult meg a nyugdíjasszövetség, mert tudták, hogy az egységben rejlik az erő. Az elnök szerint a három évtizedes jubileum mérföldkő, ami alkalom a számvetésre, egyben a jövőbe pillantásra is.

Kormányosné Makai Eszter kiemelte, hogy eddig hat elnöke volt a szövetségnek, majd hálával és tisztelettel emlékezett meg azokról a tagokról, akik a szövetség alapjait lefektették és építették a közösséget. Ez idő alatt olyan programok születtek, melyek az idősek testi és mentális egészségét szolgálja. Az elnök kiemelte az évi négy alkalommal megrendezett, több száz nyugdíjast megmozgató sporteseményeiket, illetve a kulturális rendezvényeiket: ezek a Mozdulj sportvetélkedő, a Bibliaismereti vetélkedő és a Versvarázs szavalóverseny – utóbbi kettő online is meghonosodott.

A szórakoztató műsor első részében a nyugdíjasklubok csoportjai és tagjai adtak ízelítőt a klubokban folyó alkotó közösségi életből, majd Alex Tamás Nívó-díjas dalszerző-előadóművész hívta zenei időutazásra a közönséget. Műsorában közreműködtek a L-Dance Group Tánciskola táncosai is. A baon.hu szerint, a jó hangulatú est végén pezsgős koccintásra várták a résztvevőket.