Tassi ÁGOTA tábor

Balkanyar 2024. július 25. 08:25 2024. júl. 25. 08:25

Nyolcszáz gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatal táborozhat tíz napon át a Bács-Kiskun vármegyei Tass-Alsószenttamáson található gyermekbirodalomban, ÁGOTA Falván. A rendkívül gazdag programot kínáló tábor mostani megnyitó ünnepségén a segítőkkel, egyéb közreműködőkkel, vendégekkel együtt, mintegy ezerkétszázan vettek részt.

Az Állami Gondozottak Országos Találkozóját, vagyis a 27. ÁGOTA® Tábort. Az ÁGOTA® Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közösen szervezte meg. A táborba az ország minden vármegyéjéből érkeztek a 7-18 év közötti, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek és fiatalok a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gondozási területéről és az állami gyermekvédelmi gondoskodást végző intézményekből is. A fiatalokkal az elkövetkező tíz napban segítő szakemberek, pedagógusok és terapeuták, valamint képzett önkéntesek foglalkoznak.

A rendezvényt Kothencz János, az ÁGOTA közösség vezetője, az esemény házigazdája, az évről-évre visszatérő rendezvény megálmodója nyitotta meg.

Kiss-Rigó László, az ÁGOTA Alapítványt fenntartó és támogató Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke beszédében kiemelte, az alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató segítői, támogatói, illetve önkéntesei az elmúlt években megtapasztalhatták, valamilyen módon részeseivé váltak egy igazi közösségnek. Az ÁGOTA tábor résztvevői pedig azt tapasztalhatják meg évről évre, hogy nemcsak egy igazi közösség, hanem egy valódi család fogadja be őket. (Forrás: baon.hu)