Rálőtt szentmiklósi szomszédjára

Balkanyar 2024. július 24. 15:24 2024. júl. 24. 15:24

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki légpuskával rálőtt a szomszédasszonyára, amiért rendszeresen szóvá tette a kutyája utcára szökdösését.

A vád szerint a Bács-Kiskun vármegyei településen élő idős férfi hosszabb ideje haragos viszonyban volt a szomszédasszonyával, aki rendszeresen tiltakozott a férfi kószáló kutyája miatt. Így történt ez tavaly áprilisban is, amikor az asszony hazazavarta a kutyát. A férfi kora délután észrevette a saját portája előtt gyomláló asszonyt és légpuskával kétszer rálőtt. Az egyik lövedék a nő bal alkarjába fúródott, a másik szerencsére cél tévesztett – közölte sajtótájékoztatójában a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A lövés következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a lövedéket műtéttel kellett eltávolítani.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a légpuska elkobzását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog hamarosan dönteni.