Varga Juditék szerint Gyurcsány Ferencnek náci tagozata van

Föld S. Péter 2022. augusztus 9. 14:40 2022. aug. 9. 14:40

Az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc náci tagozatot üzemeltet. Nem a Demokratikus Koalíció, hanem a DK elnöke, a volt miniszterelnök. Mindezt úgy állítja a Varga Judit vezette minisztérium, hogy Gyurcsány Ferenc meg sem szólalt az ügyben. Az MSZP-s Ujhelyi István által belengetett, majd jegelt népszavazási kezdeményezéséről van szó amúgy, de a gyurcsányozás is olyan, mint azt antiszemitizmus: ahogyan az utóbbihoz nincs szükség zsidókra, úgy Gyurcsány nélkül is zavartalanul lehet gyurcsányozni.

„Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják elterelni a figyelmet.” Ezt válaszolta az Igazságügyi minisztérium sajtóosztálya az atv.hu kérdésére, majd még hozzátették, hogy „a magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna.” 

A közlemény utolsó szavai helytállóak: a magyar lakosság – a kormány minden eddigi erőfeszítése ellenére – valóban pártolja Magyarország uniós tagságát. Hiába a folytatólagosan, visszaesőként elkövetett kormányzati agymosás, a lakosság egyelőre nem akar unió-ellenes lenni. A magyarok nagy többsége Európában látja Magyarország jövőjét, mert a szabad utazás, munkavállalás, a demokratikus viszonyok híve.

A magyar kormány ezért mondhatja – és csakis ezért mondja – magáról, hogy elkötelezett az uniós tagsággal kapcsolatban. Jelen időben kell fogalmazni, mert ez az állapot bármikor megváltozhat. Emlékszünk még, néhány évvel ezelőtt a Fidesz prominensei Free Tibet zászlókkal fejezték ki rosszallásukat Kína elnyomó politikája miatt, de ma már gond nélkül kvaterkáznak az elnyomó rendszer vezetőivel. Orbán Viktor és társai nemrégiben még azt hirdették, hogy bár az olaj keletről jön, a szabadság nyugatról érkezik, most pedig azt halljuk, hogy mi Brüsszelben idegenek vagyunk, keleten érezzük magunkat otthon.

Ennyit ér, és ennyit jelent a magyar kormány elkötelezettsége az uniós tagság mellett: ma így van, de holnap, ha Orbán érdekei úgy kívánják, másképp lesz ez is. Nem újdonság, hogy ma minden másképp van, nemcsak a jelen és a jövő, hanem a – Fidesz által nekünk feltálalt – múlt is folyamatosan változik. Hamarosan kiderül, hogy mi győztünk Mohácsnál, és a hazánkat megszálló törökök fejvesztve menekültek, amerre láttak.

Varga Juditnak és az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályának természetesen nincs bizonyítéka arra, hogy Ujhelyi István Gyurcsány Ferenc náci tagozata kedvéért „jegeli” az ellenzéki oldalon vitákat kiváltó népszavazási kezdeményezést. Azt sem tudják alátámasztani, hogy Gyurcsány náci tagozatot üzemeltet. Nincs rá bizonyítékuk, mert honnan is lenne. Nincs is szükségük rá. A sajtójuk is így működik: szemrebbenés nélkül, gátlástalanul hazudnak, aztán, ha egy feljelentés miatt a bíróság elkaszálja őket, fizetnek, mint a katonatiszt.

A mi pénzünkből hazudnak a mi szemünkbe, és ha tetten érik őket, a mi zsebünkből kilopott pénzzel fizetik ki a büntetést.