Segítség a félegyházi beteg lánynak

Balkanyar 2024. április 27. 12:02 2024. ápr. 27. 12:02

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói után, három budapesti zenekar is összefogott Bobály Anasztázia gyógyulásának megsegítésére. A Grace of Kairós, a Pyøba és a Kajgūn nevű formációk egy célért álltak színpadra a napokban, az Aurora Klubban: mindannyian segíteni szerettek volna a súlyos betegséggel küzdő fiatalnak.

Bobály Anasztázia, a félegyházi Móra Ferenc Gimnázium 9. évfolyamos tanulója tavaly decemberben szembesült betegségével: Hodgkin Lymphoma-t diagnosztizáltak nála. Jelenleg kemoterápiás kezelése zajlik Szegeden. Tázinak sütivásárt szervezett a gimnáziuma februárban, amelynek híre elért a Grace of Kairós együttes kiskunfélegyházi születésű tagjához, Nagy Gáborhoz.

A zenész a Félegyház Közlöny megkeresésére elmondta: véleménye szerint egy fantasztikus kezdeményes volt a gimnázium tanulóinak szervezése, és ezen felbuzdulva gondolták úgy, hogy miért ne támogatnák ők is Tázit. Gábor hangsúlyozta, hogy a főszervezők, a zenekarok – és az Aurora Klub is - egy emberként bólintottak az ötletre, támogatásukról biztosítva az ügyet. Az esemény nagyon sok megható pillanatot tartalmazott, hiszen – ahogy fogalmazott –a jótékonysági események legszebb része, hogy minden ember önzetlenné tud válni.

– Amikor buli után, hajnali háromkor hazaértem, úgy szálltam ki az autóból, hogy tettünk valami jót. Az inspirációt egyértelműen a giminek köszönhetjük, de természetesen a három banda összefogása is kellett ehhez az akcióhoz – mondta el Nagy Gábor.