Ünnepi készülődés Nyárlőrincen

Balkanyar 2024. március 29. 08:29 2024. márc. 29. 08:29

A hagyományokhoz híven, ezúttal is megtartotta húsvéti kézműves foglalkozását a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola. A tanulók a tanárok segítségével különböző húsvéti tárgyakat készítettek.

A mostani foglalkozás nem szokványosan kezdődött. A pedagógusok az udvaron laminált tojásokat rejtettek el, amit a gyerekeknek meg kellett keresni. Aki hármat talált, az egy csokitojással lett gazdagabb. Újdonság volt az is, hogy az egyik teremben rajzfilmet vetítettek.

A termekben különböző dolgokat lehetett készíteni, így természetesen festhettek tojást, készíthettek képeslapot, ajtódíszt, tulipános táskát és üvegmatricát - írta meg a baon.hu. - Mindenki annyi kifújt tojást hozott magával, amennyit akart, és azzal gazdálkodott.

Valamennyi diák tyúktojásban gondolkodott, egy kivétellel, akinek strucctojása volt. A gazdája szerencsésnek mondhatja magát, mert a nagy tojást könnyebb volt kifesteni. A szárítást hajszárítóval végezték, hogy mire hazamentek már ne ragadjon és ne kenődjön el. A tanulók természetesen több mindent is készíthettek, amit haza is vihettek.