Vandálok az Érzékelések Kertjében

Balkanyar 2024. április 24. 15:24 2024. ápr. 24. 15:24

Tegnap (kedden) újra vandálok jártak a kecskeméti Érzékelések Kertjében, akik szétverték az ivókutat, ezzel a már ledugózott vezetéket is megsértve – tájékoztatta a baon.hu portált a parkot létrehozó Kecskeméti Szent László Lions Club.

Sajnos a tél folyamán is csúnyán megrongálták az Érzékelések Kertjét, amit a klub hozott létre még a Covid idején, elsősorban vakok és gyengén látók, illetve kisgyermekes családok érzékenyítésére. Akkor tönkretettek a hét padból ötöt, az ivókutat szétverték, a hangadó plasztikák közül egyet széttörtek, a növények egy részét letiporták, az út köveit a növények közé rugdosták

A parkot márciusban önkéntesek és gyerekek bevonásával a klub hozta rendbe. A hiányzó plasztikát a K-ARTS Művészeti Alapítvány pótolta, és egy kis ékszerrel még kiegészítette.

A klubtagok a padok hiányát jelezték az önkormányzat felé, az ivókutat újra felállították, de a rongálás miatt ideiglenesen kénytelen voltak megszüntetni a vízvétel lehetőségét, ezért ledugózták a kutat. Az öntözőrendszert a városüzemeltetés segítségével újra elindították.