Horváth Csaba: a kormányhivatalnak nem számítanak a zuglói gyerekek

Balkanyar 2024. március 27. 13:10 2024. márc. 27. 13:10

Az MSZP budapesti frakcióvezetője szerint Budapest Főváros Kormányhivatalának nem számítanak a zuglói gyerekek, a kampány érdekében kárt okoznak nekik.

Horváth Csaba zuglói polgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Zugló képviselő-testülete egy hónapja döntött úgy, hogy ingyenesen biztosítja a bérletet a 15-25 év közötti nappali tagozatos diákoknak. Ehhez kérték a kormányhivataltól az érintett diákok lakcímadatát.

A kormányhivatal csaknem egy hónapig várt a válasszal, majd arról tájékoztatta az önkormányzatot, nem látják megalapozottnak, hogy az érintett 11 ezer zuglói diák közvetlenül megkapja ezt a juttatást – tette hozzá.

A polgármester közölte: ezért úgy döntöttek, hogy 55 ezer zuglói postaládába eljuttatják a bérlettámogatásról szóló levelet, azzal a kéréssel, hogy a környezetükben élő 15-25 év közöttieknek adják át a tájékoztatást.

Horváth Csaba elmondta azt is, kedden volt egy tárgyalás az önkormányzat, valamint az Építési és Közlekedési Minisztérium között a Rákosrendezőre tervezett beruházásról, de egyelőre azt a tájékoztatást kapták, hogy takarítják, tisztítják a területet és rendezik a lakókkal, bérlőkkel kapcsolatos jogviszonyokat.

A polgármester beszámolt arról: azt kérte a minisztériumtól, senkit ne lakoltassanak ki. Megígérték nekik, hogy minden lakónak megoldási lehetőséget ajánlanak. Ígéretet kaptak arra is, hogy a tervezési folyamatba a zuglói és a XIII. kerület önkormányzatot, valamint a fővárosi önkormányzatot is bevonják.

Forrás: MTI/Hírklikk