A legszebb halasi konyhakertek

Balkanyar 2021. szeptember 15. 16:22 2021. szept. 15. 16:22

Kihirdették a Magyarország legszebb konyhakertjei országos program kiskunhalasi győzteseinek névsorát. Az ünnepélyes díjátadó a napokban tartották, ahol kiderült az is, hogy a homokhátsági talajon mi mindent lehet megtermelni.

A Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület vezetője, Rékasi Cecília a Közösségek Háza udvarán tartott eredményhirdetésen kiemelte, hogy a versenyben részt vevő konyhakert-tulajdonosok sok szakmai iránymutatást kaptak Baics Tamástól, a polgármesteri hivatal munkatársától. Kuris István László alpolgármester köszöntőjében azt emelte ki, hogy a zsűrizett konyhakertek a rendkívüli időjárási körülmények ellenére is szépek lettek és sokféle terménnyel találkoztak.

A baon.hu információi szerint, minikert kategóriában első lett Gyenizséné Nagy Zsófia, második Kalapáti Béla, a harmadik Apáti Andrea és Lucskai Levente kertje. Közösségi kert kategóriában elismerő oklevelet kapott a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum.

Normál kert kategóriában az első helyen megosztozva Süli Jenőné és Russayné Rasztik Zsuzsanna, a másodikon Lakatos Lászlóné, a harmadikon Sándor Ferenc kertje végzett. A zártkert – vegyes kategóriában első Pősz Miklós, a második Gyenizse László, a harmadik Kószó József kertje lett. Zárkert–zöldséges kategóriában az első helyezést Angeli Károly, a másodikat Vida Imréné, a harmadikat megosztva Antóni Sándor és Lakos Istvánné kertje nyerte el.